Προτεινόμενοι προορισμοί

Μερικά από τα νησιά που μπορείτε να επιλέξετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!!!

 

ΚΕΑ

Μπαίνοντας στο κόλπο του Αγίου Νικολάου θα βρείτε το Βουρκάρι, το Γιαλισκάρι και την Κορρησία που είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Το Βουρκάρι είναι ένα πολύ μικρό αλλά και γραφικό ταυτόχρονα λιμανάκι με πολύ ωραία μαγαζιά για φαγητό, για καφέ, για το ποτό σας το βράδυ αλλά και για να αγοράσετε τα μικρά αναμνηστικά του καλοκαιριού. Για μπάνιο μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία του Κούνδουρου που είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Τζιας αλλά και το Γιαλισκάρι που θα την βρείτε φεύγοντας από το Βουρκάρι και πηγαίνοτας προς την Κορρησία. Όταν πνέουν βόρειοι ισχυροί άνεμοι προτιμούμε την αγκυροβολία στον κόλπο του Βουρκαρίου. Να σημειωθεί οτι υπάρχουν περιορισμένες θέσεις τη θερινή περίοδο.

 

ΚΥΘΝΟΣ

Η Κύθνος έχει μία από τις ωραιότερες χώρες που θα βρείτε στα κυκλαδίτικα νησιά με πολύ ωραία μαγαζιά για γλυκά, για ποτό και για φαγητό. Επίσης υπάρχουν πολύ ωραία μεζεδοπωλεία και γραφικά σοκάκια να περπατήσετε στην Δρυοπίδα. Η Κύθνος είναι επίσης γνωστή για την διπλή της παραλία, την Κολώνα. Είναι μία παραλία με καταγάλανα νερά που χωρίζεται στη μέση από ένα μέρος στεριάς. Το νησί έχει δύο λιμάνια. Το Μέριχα που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κολώνα και τα Λουτρά.

 

ΣΕΡΙΦΟΣ

Στην Σέριφο μπορούμε να δέσουμε στο Λιβάδι το οποίο όμως πρέπει να σημειώσουμε οτι εαν υπάρχουν αρκετά μποφόρ από το βοριά προτιμούμε το εσωτερικό μέρος του λιμανιού με προσοχή διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες και το βάθος οριακό. Η χώρα, ίσως από τις γραφικότερες των κυκλάδων, φαίνεται από το λιμάνι κρεμασμένη στην πλαγιά του βουνού έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες του νησιού. Μερικές από τις παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο Άγιος Ιωάννης, το Γάνεμα, ο Κουταλάς, ο Κένταρχος και ο Πλατύς Γυαλός.

 

ΣΙΦΝΟΣ

Ένα νησί το οποίο θα ανταμείψει με τις ομορφιές του και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη. Προσεγγίζοντας τις καμάρες, που είναι και το βασικό λιμάνι του νησιού, διαπιστώνουμε οτι όπως και στα περισσότερα νησιά τω κυκλάδων οι θέσεις είναι περιορισμένες. Μπορείτε να βρείτε αρκετά μαγαζιά για φαγητό, ποτό κτλ. καθώς και μαγαζιά με κεραμεικά που είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Αξίζει να επισκεφτείτε την Απολλωνία, την χώρα του νησιού, που είναι γραφική και γεμάτη ζωή κυρίως τις βραδινές ώρες.Παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι η Χερσόνησος, οι Καμάρες, το Βαθύ, η Φυκιάδα, ο Πλατύς Γυαλός και η Χρυσοπηγή.

 

ΜΗΛΟΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου προστατευμένο σχεδόν απ' όλους τους καιρούς. Έχει ίσως την καλύτερη οργάνωση απ' όλα τα λιμάνια των κυκλάδων και με τις πλωτές εξέδρες έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 150 θέσεις. Η χώρα σε αντίθεση με αυτές των προαναφερθέντων νησιών δεν έχει να δώσει κάτι ιδιαίτερο στους επισκέπτες της. Αποζημιώνει όμως με τις φυσικές της ομορφιές καθώς είναι ένα νησί που παρουσιάζει πολλά διαφορετικά είδη εδάφους και εξαιρετικά ασυνήθιστες παραλίες άγριας ομορφιάς.

Designed & Developed by